Häromdagen kom den gamla reklamtrudelutten ”Livet har sina goda stunder” upp i huvudet. Kommer ni ihåg vilket företag som hade den reklamen? Jag mindes det inte så jag var tvungen att kolla upp saken och så fort jag fick reda på att det var McDonalds så föll bitarna på plats.

Livet har sina goda stunder blev McDonalds slogan 1996 och höll i sig till och med 1999 då de bytte till Every Time a Good Time, något jag inte minns överhuvudtaget. De har också haft sloganen Gotta Get My Taste, den minns jag inte heller, gör ni?

På den engelska wikipediasidan finns en kul och intressant artikel där man sammanställt vilka reklamslogans McDonalds använt i olika länder genom åren. Det som slår mig är att de verkar ha växlat rätt friskt med slogans i USA. Om jag inte förstått artikeln fel så verkar de ha minst fem slogans som är aktuella just nu, vilket borde bryta mot hela idén med slogans som går ut på att nöta in budskapet tills konsumenterna kommer ihåg sloganen i åratal framöver.

Just nu kör McDonalds med I´m lovin it som slogan i Sverige och i flera andra länder. Den är väl okej, men jag tyckte Livet har sina goda stunder var bättre. Nu när jag tänker på det så kommer jag till och med ihåg hela ”Livet har sina goda stunder”-sången i huvudet, även fast det var säkert 15 år sedan jag hörde den sist. Det har till och med gjorts en parodi med den melodin, av Rally i P3, vilket är ett gott tecken.

Några favoriter som jag hittade i wiki-artikeln med gamla slogans från McDonalds är dessa:

Let´s eat out, slogan i USA mellan 1960-1965
The closest thing to home, USA, 1966-1969
What you want is what you get, USA, 1992-1997
We love to se you smile, USA, 2000-2003
Just because, Nya Zeeland, sedan 2011

Någon av ovanstående slogans får McDonalds gärna damma av och återanvända enligt mig. Å andra sidan är jag långt ifrån någon expert på området och McDonalds verkar klara sig rätt bra. Ta bara deras succé under SuperBowl 2015 då det twittrades mer om McDonalds än något annat företag. De har också vunnit mängder med reklampriser bland annat från Cannes Lions.

Oj.. Nu har jag ägnat ett inlägg helt åt McDonalds, ett företag jag egentligen inte alls supportar. Kolla bara på dokumentären McFusk och Co så förstår ni vad jag menar.