Milka reklam

Mu på er!

Reklam har vi väl alla sett någon gång. Jag skulle nog kunna sträcka mig till att säga att det nog snudd på är omöjligt att leva i dagens samhälle utan att komma i kontakt med reklam i någon form.

Går vi ut på gatan skriker företagen ut sina budskap på reklampelare, på bussar och bilar. Köper vi en tidning så möts vi av reklam och vad möts vi av om vi slår på datorn och går ut på nätet? Jo reklam. Till och med i brevlådan dimper det ner reklam trots att man skrivit ”Reklam, nej tack” och tejpat upp. Varför då? Jo, för att företagen har börjat med adresserad reklam i kuvert som brevbärarna måste leverera för hur ska de veta vad som är reklam och inte?

Det här med reklam är otroligt fascinerande och jag tänkte ägna den här bloggen åt att blicka både bakåt och framåt. Hur har reklamen sett ut historiskt, vilka diskussioner har det funnits och vilka reklamer minns vi? Sen tänkte jag fundera och forska lite i hur framtidens reklam kan komma att se ut.

Samtidigt som jag tänkte ha både ett historiskt- och framtidsperspektiv så tänkte jag också fokusera på det som sker här och nu. Dessutom vill jag ta reda på mer om reklamskaparna, vilka är det som står bakom succéreklamerna?

Det finns mycket intressant att gräva i och jag hoppas du också kommer tycka det är lika spännande även om du inte är en lika inbiten reklamnörd som jag. Du som läsare är självklart också välkommen att höra av dig och berätta om dina funderingar, kunskaper eller minnen! Det är alltid lika roligt att höra vad andra tycker och tänker om reklam och PR som ju också är en del av reklambranschen.

Själv jobbar jag av naturliga skäl inte med reklam, jag har nämligen inte fantasi nog för en så kreativ bransch. Däremot får jag se en hel del reklam i mitt arbete på ett tryckeri dit företag och organisationer kan vända sig för att få hjälp. Jag gillar verkligen mitt jobb då det är kul att få se en digital produkt förvandlas till en fysisk produkt. Det är också väldigt kul att se kundernas reaktioner när flera timmars slit äntligen är över och de har slutresultatet framför sig.

Ja, detta var lite om mig och min nystartade blogg! Hoppas ni kommer tillbaka för att läsa mer.